14 februar 2012

Tyrkiske opskrifter

Kiymali yumurta
(Kødsauce med æg og bulgur)

Indgredienser:
2 pers.

1/2 kg hakket oksekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 tomat
Persille
Grøn peber
Osmanisk krydderi
Chilipulver
Salt
Peber
4 æg
Olie

Steg hvidløg og løg i olien, kom oksekødet i og de sidste indgredienser bortset fra æggene. Når kødsaucen er færdig, kommes det i et ildfast fad og æggene slås ud over. Bag i ovn til æggene er færdige.

Bulgur:

Indgredienser:
2 kopper bulgur
1/2 løg
1 fed hvidløg
1 kyllinge bouillonterning
Salt
Peber
Vand
Olie

Kom bulguren i vand.
Steg løg og hvidløg i olien i en dyb pande, og kom derefter bulguren i og steg det i et par minutter. Tilsæt vand hvor bouillonterningen er opløst i. Læg låg på panden og kog bulguren indtil den er blød.

Server sammen med kødsaucen og evt. brød og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar